Etsi sivustolta:

Kirjaudu sisään

Satuvaari Väinämöinen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Kaija Määttä

Vietämme Kalevalan juhlavuotta! Kalevalaisen runokielen seuran kunniapuheenjohtaja, kalevalakielen konsultti ja äidinkielenopettaja Aulis Rintala (1941-2009) on jättänyt lapsille perinnöksi Kalevalan kiehtovimmat ja jännittävimmät tarinat - Satuvaari Väinämöisen kertomana ja nykykielelle käännettyinä. Myös lapsilla on oikeus nauttia kalevalakielen rytmisestä keinunnasta, niin että he ymmärtävät mitä tarinoissa kerrotaan. Graafikko Eero Heikkisen taidokas kuvitus välittää aitoa kalevalaista tunnelmaa.

 

Lue lisää: Satuvaari Väinämöinen

 

Kalevalan kulttuurihistoria

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kalevalan kulttuurihistoria, toimittaneet Ulla Piela, Seppo Knuuttila, Pekka Laaksonen. SKS. Porvoo 2008.

Viime vuonna ilmestyneessä Kalevalan kulttuurihistoriassa kalevalamitta saa palstatilaa (sivulla 304) runsaan YHDEN sivun verran kirjan lä hes 600 sivusta! Runomitan hämmästyttävän niukka esittely on kuin kopioitu jostain vanhasta tietosanakirjasta tai runousopista, osittain väärine ja vajavaisine tietoineen sekä vanhentuneine termeineen (esim. murrelmasäe = nykyisin murtosäe, normaalitrokee = nyk. tasasäe), vailla aihealueen sisäistämistä. Jos sen varassa muodostaisimme käsityksen kalevalaisesta runokielestä, niin heikoilla olisimme.

Lue lisää: Kalevalan kulttuurihistoria

   

Monenlaista lukemista

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Aulis Murto

Olen tehnyt Saksalais-suomalaisen kustantajani BoDin kanssa kirjailijasopimuksen. Olemme julkaisseet jo kolme romaania sekä runo, pakina, ja vitsikokoelman. Viimeksi on ilmestynyt laulu ja nuottikirja ”Wanhan Kulkurin lauluja”.

Lue lisää: Monenlaista lukemista

 

Oiva Pennanen: Pakastettu kuolema

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Ulla Welin

Oiva Pennasen kolmas romaani: Pakastettu kuolema on vauhdikas dekkari. Minulle tuli lukiessa mieleen nuoruudessani lukemani Jerry Cottonit: hurjalla vauhdilla hurjan paljon tapahtumia. Nimi sisältää löydettyjen ruumiitten yllätyksen.

Lue lisää: Oiva Pennanen: Pakastettu kuolema

   

Sivu 2 / 6