Etsi sivustolta:

Kirjaudu sisään

Aulis Murto: Laulu Tuonelan joella

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Tiera Laitinen

Laulu Tuonelan joella on hyvin moni-ilmeinen kertomus. Kirjoittaja itse määrittelee sen ”romaaniksi sota-ajalta” – osuva luonnehdinta, sillä pelkkä tavanomaisempi ”sotaromaani” antaisi teoksesta liian yksipuolisen kuvan.

Aulis Murto tempaa lukijansa mukaan jännittävälle kaukopartioretkelle heti ensimmäisestä lauseesta alkaen. Pieni sissiryhmä etenee kauas vihollisen linjojen taakse Karjalan korpiin rautatiesiltaa tuhoamaan. Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä seuraava tehtävä ei olekaan enää yhtä yksinkertainen. Matkaa mutkistavat myös kohtaamiset niin vihollispartioiden kuin paikallisten asukkaidenkin kanssa.

Lue lisää: Aulis Murto: Laulu Tuonelan joella

 

Riitta Hämäläinen: Pihaenkeli

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Tiera Laitinen

"Monet kirjan loruista ovat syntyneet kulkiessani metsäpoluilla ja peltojen pientareilla", Riitta Hämäläinen kertoo. Hän toivookin, että Pihaenkeli toisi kuusten lempeää kuisketta ja niityn aurinkoista hymyä lukijoiden elämään.
Marja Vilkniemen veikeä piirroskuvitus noudattaa runoilijan toivetta: yhdessä kuvitus ja teksti saavat kenet tahansa hyvälle tuulelle! On vaikea pitää ikävää, kun enkeli tarttuu käteen ja järvi nauraa...

Tilaukset: Päivä

   

Oiva Pennanen: Nyrkin ja hetekan välillä

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Oiva Pennanen

Pennasen proosamuotoinen kirja kertoo maatalousyrittäjäperheen helvetillisestä arjesta, josta city-ihminen tuskin tietää paljoakaan.

Ks. Auli Sulinin kirjan aiheeseen liittyvä räväkkä artikkeli. Kirjan saa mm. Pilotista.

Lue lisää: Oiva Pennanen: Nyrkin ja hetekan välillä

 

Oiva Pennanen: Sisulla ja sydämellä

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Oiva Pennanen

Eletään 50-lukua. Maaseutu elää kasvun aikaa. Puutetta on kaikesta. Tilat ovat pieniä, mutta into on kova päästä elämään kiinni. Alkaa myös koneellistamisen aika. Hevonen vaihtuu traktoriin ja peltoja raivataan lisää. Toki töiden lomassa kukkii myös romantiikka ja ihmisen kaikki tunteet vaativat tyydytystä.

Rakkaus, viha, mustasukkaisuus oli siihenkin aikaan ihmisen tunne-elämää sekoittamassa. Harvoin kuitenkin erottiin. Tosin siihenkin aikaan se ruoho näytti vihreämmältä aidan takana. Ks. Pilot-kustannus Oy - Sisulla ja sydämellä - Oiva Pennanen

 

Lue lisää: Oiva Pennanen: Sisulla ja sydämellä

   

Sivu 3 / 6